top of page

TÄVLINGSSMYCKEN

  Vår guldsmed Mikael Kalling har under åren deltagit i en del tävlingar och även vunnit en hel del priser.

   År 1992 blev det storslam med inte mer än 4 priser i Sveriges Juvelerare och Guldsmedsförbunds designtävling.

 

1:A PRIS 1992

"ishalka"

Brosch och collier i gummi (del av vinterdäck) och vitguld samt nylonsträng. Dubbarna består av vitguld med 3 briljanter på tillsammans 0,15 ct. 1:a pris Sveriges Juvelerare och Guldsmedsförbunds Designtävling 1992. Temat för tävlingen Hårt och mjukt. (Juryns motivering: Man tvärnitar inför Kallings dubbdäck. Okonventionellt tänkande i material och utförande.Mycket raffinerande lås och nålfunktioner.

BÄSTA TEKNISKA UTFÖRANDE 1992

"månsken"

Ett fast och ett hängande örhänge. 20K , 18K , titan och akrylplast. Pris för bästa tekniska utförande Sveriges Juvelerare och Guldsmedsförbunds Designtävling 1992 Juryns motivering: Ytterst välgjorda örhängen med en teknik av högsta klass

BÄSTA TEKNISKA LÖSNING 1992

"titanpenna"

Tvåfingerring i titan,18K guld, siden och Kubisk zirkon. Pris för bästa tekniska lösning på Sveriges Guldsmedsförbunds Designtävling 1992. Juryns motivering: Ovanlig materialkombination i funktionellt utförande.Ringen sitter mycket bra på fingret, men man bör nog vara lite försiktig när man bär den..

3:E PRIS 1983

"opalgummi"

Armring och ring i gummi och silver med orange opalkristall och ljusblå opaltriplett. Gummit kommer från en avgasrörsupphängning till en Volvo Amazon ! 

3:e pris Svensk designtävling 1983

4:E PRIS 1985

"mein mutter"

 

Herrklackring  18Kguld + silver , Briljanter 0,30ct
4:e pris  i den internationella tävlingen "Diamonds Today 1985"

2:A PRIS 1992

"nylonhållare"

Ring Tillverkad i 18K guld och spunnen nylon. Stenarna är kubisk zirkon.
2:a pris Sveriges Juvelerare och Guldsmedsförbunds Designtävling 1992.

DESIGNTÄVLING "FRIHET" 2015

 

Tävlingen utlystes av Designforum i Stockholm och  27 smeder gick vidare till sluttävlingen. Många fantastiska bidrag gick att beskåda på SvenHarrys konstmuseum i Stockholm där de vinnande bidragen utsågs. Tyvärr vann vi inget pris utan fick nöja oss med att vi kom till "slutaudition".

Vinnande bidrag kan du se här: Aurum Forum

 

Nedan visar vi Mikaels bidrag till tävlingen. "Längtan till frihet". Här kan du  följa hela tankeprocessen och färdigställandet.

bottom of page