BESÖK GULDSMED KALLING

Öppettider: Vardagar 10-18  Lördagar10-15

HITTA HIT

Härnösand ligger vid norrlandskusten utefter E4:an. Oavsett om du kommer söder eller norr ifrån så är det enklast att svänga av E4:an vid trafikljusen och bara efter 500 meter så är du då inne i centrum.

Butiken ligger på gågatan Trädgårdsgatan 6, just i korsningen Storgatan - Trädgårdsgatan.

Välkommen att besöka oss!

Öppettider

CENTRUM

Centrum, Härnösand

   Härnösand har ett litet men mycket vackert centrum. Här en bild över centrum på Härnön sett från E4:an. Vattnet, som här är spegelblankt heter Nattviken.

   Sommartid rör det sig alltid båtar genom stan och gör det till en riktig upplevelse med broöppning vid ca: klockan 9 och 18. 

   Besök även det nya handelsområdet Ankaret som ligger ca: 700m norr om centrum.

ÄTA

Besök gästhamnen i Härnösand

Nattviken, Härnösand


Vägg i vägg – I det anrika huset S:t Petri Logen hittar du läckert ihopsatta rätter. Ibland mycket exotiska rätter med lokala råvaror. Vår absoluta favoritrestaurang. Bästa maten norr om Stockholm! Ligger dessutom på samma gata som vår butik, bara ett stenkast söderut.

 

Om du vill ha lite god snabbmat besök gärna Waynes Coffee eller Subway som ligger i korsningen Storgatan – Nybrogatan. Är du däremot sugen på en pizza så finns det nästan en i varje gathörn.
Gillar du hamburgare får du inte missa Big Boy på Storgatan 15 vid kanalen.
 

Vill du ha burgare med det lilla extra och dessutom kanske dricka en häftig drink först skall du besöka restaurang APA som ligger 20 m från vår butik.
 

Fika gör du mittemot restuarang APA på EspressoHouse med utsikt över torget och residenset.. Goda mackor mm med alla möjliga tillbehör.

Ett lite enklare fikaställe men med mycket goda mackor och fikabröd är Rutiga Dukens Café på Västra Kyrkogatan.

BO

Höga Kusten Hotellet

Om du vill besöka oss kan vi rekommendera att ni bor på någon av dessa väl fina boenden.
Hotel city – Hotell mitt i city. Du bor nästan mitt emot vår butik i fräsha rum.
Östanbäckens logi – Både vandrarhem och hotell mitt i den gamla mysiga delen av Härnösand. På 2 minuters gångväg är du mitt i centrum.
Högakusten hotellet – Vill du bo lite häftigare följer du E4:an norrut till Högakusten bron. Där ligger Högakustenhotellet med en vidunderlig utsikt över bron och Ångermanälven. Missa inte deras evenemang/mat. Be att få ett rum med ustikt över bron (se bild ovan)

Men vi väntar ihärdigt på det nya hotell som skall byggas mitt i stan vid badhuset. Ett riktigt destinationshotell med en fantastisk utsikt över stan. Beräknas stå klart 2018.

UPPTÄCKA

Glöm inte att besöka dessa små guldkorn i Härnösand
 

Sambiblioteket Om du vill slappna av en stund.
Technichus Ett vetenskapligt äventyr. Mycket roligt för ung som gammal.,
Länsmuseet Murberget  Med fantastiska utställningar, både fasta och tillfälliga.

Härnösands bilmuseum  Sverigen största bilmuseum. Öppet under sommarmånaderna.
Smitingens havsbad Norrlands finaste bad.  Här du har en perfekt sandstrand med klart friskt norrländskt vatten. Bara 10 minuter från centrum

Hernö Gin Tillverkare av gin, en bit utanför Härnösand. Utsett till världens bästa gin ett antal gånger. Måste upplevas och smakas!

Smitingens havsbad, Härnösand

HögaKusten

Och om du har lite fler timmar över, får du inte missa Höga Kusten med Världsarvet. Här är landhöjningen ca: 8 mm per år. Högst i världen! Ta kustvägen norr om Höga Kustenbron och följ kusten norrut. Stanna till vid något fiskeläge.
 

Bönhamn där du kan se en landhöjningstrappa direkt upp ur havet,
Norrfällsviken med sina fina sjöbodar och klapperstensfält.
Rotsidan Prova även ett dopp vid den fantastiska 4 km långa ”klippstranden”
Mannamine Om du vill uppleva något utöver det vanliga skall du besöka Anders Åbergs fantastiska upplevelsecentrum i Häggvik Nordingrå (på vägen till Bönhamn). Bilderna på hemsidan gör inte detta livsverk rättvisa. Mycket att se och uppleva för alla åldrar och intressen.

Höga-Kusten-smycket är ett smycke som vi gjort som en hyllning till de skogsklädda öarna och det böljande havet.

Höga Kusten Balesudde

Höga Kusten Rotsidan

Höga Kusten Bönhamn

Höga Kusten Skuleberget
Nationalpark. Foto: Libell